Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tava Böreği

Tava Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Peynirli börek için:

3 adet yufka
100150 gram eriyen bir peynir (kaşar vb )
Patatesli börek için:

2 adet haşlanmış patates
3 adet yufka
Yarım demet maydanoz
Pul biber ,kara biber, tuz
Sos için:

3 kaşık yoğurt
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
bi tutam tuz

Bu börek çok çok pratik çat kapı misafir geldiğinde siz 5 dakika soluklanın hemen geliyorum diyip kolayca hatırlayacağınız bir börek
sosun bütün malzemelerini çırpıp kenarda bekletiyoruz Tavamıza(ben hamsi tavası kullanıyorum) bir tatlı kaşığı yağ döküp güzelce her tarafına sürüyoruz 1 Yufkamızı kenarları dışarda kalacak şekilde tavamıza yerleştiriyoruz Hazırladığımız sostan 12 kaşık gelişigüzel yufkanın üzerine döküyoruz İkinci yufkayı kenarları da dahil olmak üzere tavanın içine yerleştiriyoruz Peynirimizi de üzerine döküyoruz Yine sos döküyoruz ve üçüncü yufkayı koyuyoruz üzerine tekrar sos ve dışarda kalan ilk yufkanın kenar kısımlarını son koyduğumuz yufkanın üzerine kapatıyoruz üzerine bir iki kaşık sos döküp orta ateşte alt üst çevirerek pişiriyoruz

Patatesli börek:
haşlanmış patatesi güzelce eziyoruz İçerisine maydanoz ve baharatları katıyoruz Daha sonra 1 Yufkayı ortadan ikiye kesiyoruz üzerine iki kaşık sos gezdirip uzun tarafına patatesli harçtan koyuyoruz ve sarıyoruz Gül şekli veriyoruz tavanın tam ortasına yerleştiriyoruz Diğer parçalara da aynı işlemi yapıp İlk yaptığımız gülün etrafında sararak devam ediyoruz Ve kısık ateşte pişiriyoruz afiyetler olsun
Kaynak : nefisyemektariflericom

858,505Konular
982,771Mesajlar
33,066Kullanıcılar
bulo1337Son üye
Üst Alt