iltasyazilim
FD Üye
Tatlı Kurabiyem Tarifi İçin Malzemeler
*125 gram margarin (yumuşak)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*3 kahve fincanı pudra şekeri
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un (ele yapışmayacak kadar)
Süsleme için;
*Damla çikolata
*Fındık
Tatlı Kurabiyem Tarifi Yapılışı
1
*Tüm malzemelerele yapışmayacak kadar yumuşak bir hamur olacak şekilde karıştırılmalı
*Bu aşamada önemli olan hamuru çok yoğurmamak çünkü fazla yogurulunca kıyır kıyır oluyor T
*atlı Kurabiye olduğu için ben kıyır yapmıyorum Kıyır sevenlerin biraz fazla yoğurması yeterli
*Hazırlanan hamuru çok bekletmeden istediğim şekilde ve malzeme ile süsleyip fırına atıyorum
*Fırın turbo da (yani alt üst ısıtma ve fan açık ) 180 derece 17 dakika pişiriyor
*Rengi beyaz diye aldanmayın kurabiyenin altı hafif pembe olması yeterli
*Fırından ilk çıktığında halen yumuşak olan kurabiye soğuyunca sertleşir, o yüzden fırından çıkarınca bir kenarda beş dakika beklemeniz yeterli
NOT: Eğer benim yaptığım gibi üzerine çikolatayla süsleme yapacaksanız Nutella kullanın, çünkü diğer markalar daha az yağlı olduğu için fırında sertleşme oluyor Nutella nispeten yumuşak kıvamda kalıyor
*125 gram margarin (yumuşak)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*3 kahve fincanı pudra şekeri
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un (ele yapışmayacak kadar)
Süsleme için;
*Damla çikolata
*Fındık
Tatlı Kurabiyem Tarifi Yapılışı
1
*Tüm malzemelerele yapışmayacak kadar yumuşak bir hamur olacak şekilde karıştırılmalı
*Bu aşamada önemli olan hamuru çok yoğurmamak çünkü fazla yogurulunca kıyır kıyır oluyor T
*atlı Kurabiye olduğu için ben kıyır yapmıyorum Kıyır sevenlerin biraz fazla yoğurması yeterli
*Hazırlanan hamuru çok bekletmeden istediğim şekilde ve malzeme ile süsleyip fırına atıyorum
*Fırın turbo da (yani alt üst ısıtma ve fan açık ) 180 derece 17 dakika pişiriyor
*Rengi beyaz diye aldanmayın kurabiyenin altı hafif pembe olması yeterli
*Fırından ilk çıktığında halen yumuşak olan kurabiye soğuyunca sertleşir, o yüzden fırından çıkarınca bir kenarda beş dakika beklemeniz yeterli
NOT: Eğer benim yaptığım gibi üzerine çikolatayla süsleme yapacaksanız Nutella kullanın, çünkü diğer markalar daha az yağlı olduğu için fırında sertleşme oluyor Nutella nispeten yumuşak kıvamda kalıyor
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.