teknolojiuzmani
FD Üye
Tatlı Kurabiyeler Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin yahut tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı nişasta (buğday, mısır)
- 3 su bardağı un
- Arası için marmelat, reçel, benmari adabı çikolata bitter sütlü, hindistan cevizi,
Tatlı Kurabiyeler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kurabiyemize başlamadan evvel kabımıza tereyağı ve pudra şekerini alıp karıştıralım.
- Sonra hepsini ek ederek karıştırıp yoğuralım, hamurumuz çok sert olmayacak ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Haller verip yağlı kağıtımızı tepsiye serelim.
- Verdiğimiz formları tepsiye dizelim. Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede 10-12 dakika tutalım fırından çıkınca tepsiden almayalım soğusun ve sertleşecek.
- Benmari yolu erittiğimiz çikolata sosumuza bastıralım tepsiye geri koyalım çikolatalarımız donunca servis edelim.