
Tatlı Krizleri İçin Sütsüz Bulamaç Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre su (5 su bardağı)
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- İsteğe bağlı üzerine
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı susam
Tatlı Krizleri İçin Sütsüz Bulamaç Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle un ve şekeri tencereye alıp, karıştıralım. Daha sonra üzerine suyu ek edelim ve tel çırpıcı ile güzelce topak kalmayacak biçimde karıştıralım.
- Tereyağını ek edip, tencereyi ocağa alalım ve orta ateşte daima karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirelim.
- Tatlı kıvam fokurdamaya başladıktan sonra 3 – 5 dakika daha bu biçimde karıştırarak pişirelim.
- Tatlı piştikten sonra tencereyi ocaktan alalım ve şimdi sıcakken servis edilecek kaselere paylaştıralım. Tatlı oda ısısına geldikten sonra buzdolabına kaldıralım.
- Bir iki saat dinlendirdikten sonra servis edebiliriz isteğe bağlı üzerine servis esnasında eritilmiş 1 tatlı kaşığı tereyağı ve bir tatlı kaşığı susamı karıştırıp üzerine gezdirebilirsiniz deneyeceklere afiyet olsun hoşçakalın.