Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- 700 gram tavuk göğsü
- Yarım su bardağı mısır nişastası
- 2 yumurta
- 4 yemek kaşığı ketçap
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet sarı biber
- Yarım su bardağı esmer şeker
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak ya da 2 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 1 su bardağı ananas (ben kullanmadım)
- Doğranmış taze soğan
- Susam
Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Tanımı Yapılışı
- Öncelikle bir kabın içerisine soya sosu, sirke, esmer şeker, ketçap ve sarımsaklarımızı ekleyip sosumuzu oluşturalım.
- Tavuklarımızı küp küp doğrayıp bir kaba alalım.
- Üzerine nişasta ek edip güzelce karıştıralım.
- Çırpılmış yumurtaları ekleyip yeterlice karıştıralım.
- Yağ koyduğumuz tavada tavukları önlü gerili kızartıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize çıkaralım.
- Tıpkı tavaya doğradığımız soğan ve biberleri ekleyip karamelize olmasını sağlayalım.
- Üzerine sosu ek edip 1-2 dk karıştıralım.
- Son olarak kızaran tavuklarımızı da ekleyip karıştırıp gereçlerle özdeşlesmesini sağlayalım.
- Servis tabağına aldığımız yemeğimizin üzerine taze soğan ve susam ekleyerek servis edelim.
- Tatlı eksi soslu tavuğumuz hazır.(ben altında nudulla servis ettim siz dilediğiniz halde servis edebilirsiniz. ).
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.