
Tatlı Çiçek Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı süt
- 2 dolu yemek kaşığı tereyağ
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket instant maya
- 1 adet yumurta
- 4.5 – 5 su bardağı un
- Nutella
- 1 adet yumurta sarısı
- Fındık kırığı
- File badem
Tatlı Çiçek Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt yumurta ve maya bir kapta maya eriyince kadar çırpılır.
- Diğer malzemeler eklenir.
- En son eleyerek unu eklenir.
- Son 1 bardağı kontrollü eklenir. 10 dakika kadar yoğrulur. Ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur olacak.
- 2 saat üzeri kapalı mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamur havası çıkması için tezgahta biraz yoğrulur.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınır.
- Orta kısmı için 1 tanesini biraz büyük olmalı. Beklemeden ortasına elle bastırarak açılır.
- Ortasına 1 dolu tatlı kaşığı nutella veya sürülebilir çikolata eklenir.
- Etrafından büzerek kapatılır ve ters çevrilir.
- Fırın kağıdı serili fırın tepsisine ortaya büyük beze etrafına küçükler dip dibe çiçek şeklinde dizilir.
- 1 saat üzeri kapalı tepsi mayası yapılır.
- Kabaran hamurun üzerine yumurta sarısı sürülür.
- Fındık kırıkları ve file bademle süslenir.
- 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Sıcaklığı çıkınca servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun ????.