Tatiana Tsikeviç çok mutlu tatiana tsikevic tatyana tsikevic bir zaman önce Türk Vatandaşı olan ve daha sonra islam dinini seçen Tatiana Tsikeviç kendisi ile gurur duyuyor 23 OCAK 'DA BITMIŞ DOĞDUM 1548636449 1548636449 tatianatsikeviccokmutlu5c4e512532034tatianatsikeviccokmutlu5c4e512532034 http:wwwgeccecomserviceMakeThumbaspx?Image webimageshaberislamlaaa&w 415&Alt webimageshaberhaberlrg KÜÇÜK BİR KIZKEN RÜYASINDA DEFALARCA CAMİLERİ GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLEYEN GÜZEL MANKEN TATİANA TSİKEVİÇ, İSLAMİYET DOĞRU HUZURU BULDUĞUNU SÖYLEDİ '23 OCAK'TA DOLMABAHÇE CAMİSİ'NDE YENIDEN DOĞDUM ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMAN'IM' DEDİ Polonya'dan 11 yıl önce Türkiye'ye gelerek mankenliğe başlayan ve birçok sinema ve dizi filmde rol alan Tatiana Tsikeviç'in hayatı Diyarbakır'da duyduğu ezan sesiyle değişti Tsikeviç, İslamiyet'i niçin seçtiğini, nasıl Müslüman olduğunu ve kamera karşısındaki kırmızı çizgilerini BUGÜN'e anlattı Siz Polonyalısınız Neden Türkiye'ye geldiniz? 19 yaşındaydım Türkiye'ye geldiğimde Polonya'da düzenlenen alımlılık yarışmasında birinci olmuştum Türkiye'ye misafir etme edildim Beni ele vermek istemediler 11 senedir buradayım 7 sene önce de Türkiye vatandaşı oldum Sevdim bu ülkeyi, ötesi yok Türkiye'ye gelmek istemenize aileniz nasıl bakmıştı? Türkiye'ye gelmemi annem başlarda istemedi Annemle küskün ayrılmadık, benim için bir macera olacağını düşünüyordu Ama o kadar olmadı Sizi buraya neler bağladı? Ufak bir kızken rüyamda hep camiler görürdüm Ezan sesleri duyardım İstanbul'a ayak bastığımda rüyalarımda gördüğüm şehrin burası olduğunu anladım İstanbul ve İslamiyet, beni çağırmıştı ARKADAŞLARIMIN TAVSİYESİ İslam dinine geçmeye nasıl karar verdiniz? 3 senedir Müslüman olmayı düşünüyordum Arkadaşlarım her zaman bana, 'Sen bizden daha fazla Türk ve Müslümansın Haydi bundan böyle Hristiyanlığı bırak' diyorlardı Daha Sonra ne oldu ilk adımı atmanızı ne sağladı? Nihat Hatipoğlu’nu izleye izleye Müslüman olmaya karar verdim O televizyona çıkardı, ben ekran aleyhinde kımıldayamaz ışık halkası gelirdim Ramazan programlarında tavsiyelerini başvuru formu ederdim Ne zaman Müslüman oldunuz? Bu yıl, 23 Ocak sabahleyin saat 10'da Sedef olarak dünyaya geldim Benim doğum tarihim budur Müslüman olunca Nihat Öğretmen aradı, 'Bizim dinimizde, Müslüman olduğun gün her tarafta doğmuşsun demektir Geçmişteki bütün günahlar temizlenir' dedi 'Ooohh' dedim, içim rahatladı id Bundan Böyle bir Müslümansınız? Elhamdülillah Müslümanım Dolmabahçe’de şahadet getirdi Nerede ve nasıl Müslüman oldunuz, anlatır mısınız? Beşiktaş'taki Dolmabahçe Camii'ne gittim Müftü karşımda oturdu 3 kez Kelimei Şahadet getirmemi istedi O söyledi ben her tarafta ettim Sonradan değişik hoca dua etti Ben de el açıp dua ettim ve Müslüman oldum Neden Sedef ismi? İsmimi fazla araştırdım Benim karakterimi ve beni anlatan bir ismim olsun istedim, Sedef beni anlatıyordu, şeffaf, saydam demek İslamiyet’te seni azami etkileyen neydi? Ezanı birincil duyduğumda şaşırmıştım İbadet etmemiz için Allah çağırıyor demişlerdi Daha tedbirli dinledim En güzel ezan Diyarbakır'da okunuyor Orada duyduğum ezan sesi beni mest etti Türkan Şoray kanunları Bir sinema filmi için soyunur musunuz, müstehcen sahnelerde oynar mısınız? Katiyen bir filmde öpüşmem, soyunmam, sevişmem Türkiye bunu anlayamaz kaldıramaz da, zaten bunu da beklemiyorum Benim bir çizgim var, bunu asla aşmam İç çamaşırlı belirmek bile istemedim Biliyorum oysa o sahneler benim karşıma yıllar sonra da olsa çıkacaktı Teklif edilip de oynamayı kabul etmediğiniz bir rol oldu mu peki? 'Ajan K9' diye bir sinema filminden teklif aldım, mantıksal bağ çok garip gelmişti Oyuncular da fazla kuvvetliydi Oyuncular okuma provasına başlayınca yönetmen ekstra sahneler ekledi İç çamaşırıyla oynamamı istediler Ben de dedim ancak; 'Bu sahneler olacaksa, ben yokum Siz diğer bir oyuncu alın