Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tas Kebabı

Tas Kebabı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kilo kuşbaşı et 2 kuru soğan 4 orta boy patates 5 diş sarımsak Kurutulmuş acı biber Sıvı yağ 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası Tuz, karabiber, kimyon, 1 adet defne yaprağı Tas Kebabı Tarifi Yapılışı

Biz tas kebabını böyle daha bir sevdik daha bir lezzetle yedik, peki nasıl mı yaptım işte tarifimiz :
Kuşbaşı eti düdüklü tencere de 2 bardak su ile pişmeye bıraktım bir yapraktan defne yaprağı attım içine, 30 dk pişti (benim düdüklü de)
Patatesleri iri küp şeklinde doğrayıp kızarttım illa ki kızartınca daha lezzetli oluyor
Et pişerken patates kızarırken bir tencerede soğanları, sarımsakları az yağda kavurup salçaları ilave ettim, kızaran patatesleri ve pişen eti bu tencerenin üstüne aldım, baharatları ve kuru acı biberi de katıp hepsini bir tık kaynattım Su ilave etmedim çünkü etin biraz suyu vardı, mis lokum gibi et ve patates kızartmasının tadı bir arada, yemeğin suyu en lezzetli yeri Denemek isteyenlere afiyet olsun

858,500Konular
982,396Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt