Tas Kebabı (Lokum Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gr kuşbaşı et
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 orta boy domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3 su bardağı sıcak su
- Salamura tuz
- Karabiber
Tas Kebabı (Lokum Kıvamında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce tencereyi boş ısıtıyoruz. Sonra ısınan tencereye sıvı yağı ekliyoruz. Yağ kızınca etleri ekleyip renkleri değişene kadar mühürlüyoruz.
- Etler su salmaya başlayınca tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekinceye kadar ara ara karıştırıyoruz. Etler suyunu çekince ince doğranmış soğanları ekleyip 2-3 dakika kavuruyoruz.
- Tereyağı ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz. Kabuğunu soyduğumuz domatesi blendırda su haline getirip salçayla ekleyip 3-4 dakika karıştırıyoruz.
- Sonra üzerini 1-2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Etler pişme kıvamına gelene kadar ara ara karıştırıyoruz. Suyu azalırsa çok sulu seviyorsanız sıcak su ilave edebilirsiniz.
- Etler yumuşadığında salamura tuz ve karabiberi ekleyip 7-8 dakika kadar daha pişirip ocağı kapatın. 20-30 dakika sonra servis ederseniz, daha iyi demlenir. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.