
Tas Kebabı (Et Yemeklerinin En Güzeli) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr kuşbaşı et (dana kullandım )
- 1 adet soğan (mor soğan kullandım)
- 3 diş sarımsak
- 1 adet defne yaprağı
- 2 yemek kaşığı ev salçası (hazır salça ise 1 yemek kaşığı kullanmanızı tavsiye ederim)
- Sıcak su
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber
- 2 orta boy patates
Tas Kebabı (Et Yemeklerinin En Güzeli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kuşbaşı doğranmış dana eti tencereye alınır yüksek ateşte sotelenir.
- Ardından yemeklik doğranmış soğan ve sarımsaklar ilave edilir zeytinyağında iyice kavrulur.
- 2 yemek kaşığı salça ilavesi yapılarak tane karabiber yoksa toz da olur sıcak su eklenir dilerseniz defne yaprağı ilave edebilirsiniz.
- Kısık ateşte kaynamaya bırakın.
- Patatesleri küp küp doğrayın kızartın.
- Pişen yemeğin içine kızaran patatesleri ilave edebilir yada servis ederken etin üzerine koyabilirsiniz.
Tas Kebabı (Et Yemeklerinin En Güzeli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı