Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Taş Kadayıf

Taş Kadayıf
0
23

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
106
tas-kadayif.jpg

Taş Kadayıf Tanımı İçin Materyaller


Şerbet İçin
  • 1/5 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çimdik limon tuzu (Koyu kıvamlı olacak şerbet )
Krep Hamuru İçin
  • 1 su bardağı su
  • 1/5 su bardağı süt
  • 1,5 tatlı kaşığı maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı irmik
İçi İçin
  • Fıstık yahut ceviz tercihe bağlı
Kızartmak İçin
  • Sıvı yağ

Taş Kadayıf Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Krep hamuru için 1 su bardağı su 1/5 su bardağı süt 1,5 tatlı kaşığı maya 2 tatlı kaşığı şeker bir çimdik tuz 1 su bardağı un yarım su bardağı irmiği karıştırma kabına koyun.
  2. Tel çırpıcı yardımıyla uygunca pürüzsüz hale gelene kadar çırp. Yarım saat mayalama için beklet.
  3. Sonrasında krep tavasını güzelce kızdırıp hamurdan bir kepçe alıp çay tabağı büyüklüğünde hamuru açarak tavaya dökün.
  4. Tek yüzünü pişirin üstü boncuk boncuk olunca altı kızarınca ocaktan alın.
  5. Birinci sıcaklığı çıkınca içine rondo edilmiş cevizi koyup ay biçiminde hamuru kapatın ve kızgın yağın içinde yeterlice kızartın. Servise hazır.
 
858,500Konular
982,397Mesajlar
32,983Kullanıcılar
bkalkan68Son üye
Üst Alt