Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Taş Kadayıf

Taş Kadayıf

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Taş Kadayıf Malzemeleri

Hamuru için Malzemeler

1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz

İçi için Malzemeler

2 su bardağı ceviz içi – ince kıyılmış
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tarçın

Şerbeti için Malzemeler

2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
¼ limon suyu

Kızartmak için Malzemeler

Ayçiçek yağı

Hazırlanışı

İç harç için iri kıyılmış ceviz ve tarçını harmanlayın
Şerbet için bir sos tenceresinde su ve toz şekeri karıştırın ve ocaktan aldıktan sonra limon suyunu ilave edin ve soğuması için kenara alın
Hamuru için olan bütün malzemeleri geniş bir karıştırma kabında karıştırın Mayalanması için 10 – 15 dakika bekletin
Bir krep tavasını ısıtın Hazırladığınız hamurdan bir kepçe alıp düzelterek yayın Hamurların üzerinde hava kabarcıkları olunca çevirmeden kenara alın Tüm harcı bu şekilde hazırlayın Pişen hamurlar tamamen soğumadan pişmemiş olan tarafına iç harcını koyup çatalla bastırarak kapatın
Hazırladığınız taş kadayıfları kızgın yağda kızartın
Kızaran kadayıfları önceden hazırladığınız ve soğuttuğunuz şerbetin içine atın ve 1 – 2 dakika bekletin
Şerbeti iyice çekince servis edin


 
858,505Konular
982,810Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt