Taş Fırında Lahmacun Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 10 bardak ılık su (200 ml)
- İki paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- Yarım yemek kaşığı şeker
- Aldığı kadar un (koyu bir hamur elde ediyorum)
- 2 kilo kuzu kıyma
- 4 büyük soğan
- 8 renkli biber
- 5 diş sarımsak
- 1 demet maydanoz
- 2 büyük kaşık biber salçası
- Pul biber
- Karabiber
- 4 kaşık domates suyu
- 2 kaşık tereyağı
Taş Fırında Lahmacun Tanımı Yapılışı
Hamurunu ben fazla yaptığım için fazla ölçü veriyorum, siz onun yarısını yapabilir yada daha fazlasını yapabilirsiniz ölçüleri azaltarak yada çoğaltarak.
- Hamuru için, yoğurma kabıma suyu koyuyorum.
- İçine mayasını, tuzunu şekerini koyduktan sonra bir dakika karıştırıyorum.
- Akabinde unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırıyorum, koyu bir hamur elde ediyorum ve beklemeye bırakıyorum bir saat. O ortada içini hazırlıyorum.
- İç materyal için kıymayı büyük bir kaba koyuyorum.
- Doğradığım soğanları,biberleri,baharatlarını, salçasını, yağını tüm malzemeyi ekleyerek beş dakika hepsini elimle yoğuruyorum.
- Hamurum mayalandıktan sonra küçük modüllere ayırıyorum ve merdane yardımıyla açıyorum.
- Hazırladığım iç malzemeyi açtığım hamurun üstüne sürüyorum.
Kürek yardımıyla taş fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun Olağanüstü bir lezzet oluyor.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.