
Tart Pasta Tanımı İçin Gereçler
Kek materyalleri;
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 su bardağı süt
- Yarim çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 100 ml krema
- 100 gram çikolata
Tart Pasta Tanımı Yapılışı
- Kek yapılışı; yumurta ve şekeri kabaran kadar çırpın.
- Üzerine evvel sıvı gereçleri sonra elekten geçirdiğimiz kuru materyalleri ekleyip güzelce margarin ile yağladığımız tart kalıbına döküp 170 derecelik fırında güzelce pişirelim ????.
- Kek fırında pişerken kremasını ve ganajı hazırlayalım.Kekin orta kısmına evvel krema üzerine ganajı döküp dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz ????.
- Krema yapılışı; tereyağı tencereye alıp eritelim üzerine vanilya hariç bütün materyalleri ekleyip güzelce muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin göz göz olunca vanilya ekleyip altını kapatıp kenara alalım ????.
- Ganaj yapılışı; kremayı ısıtıp içine çikolatayı ekleyip güzelce eritiyoruz.