
Tart Pasta Tanımı İçin Gereçler
Keki için;
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- Un
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- Vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Tart Pasta Tanımı Yapılışı
- Kek için olan materyalleri çırpıyoruz.
- Güzelce yağladığımız tart kalıbına döküyoruz.
- 180 derece fırında 15 -20 dakika pişiriyoruz.
- Keki soğumaya bırakıp muhallebi için olan süt ,un ve şekeri çırpıyoruz .
- Yoğunlaşana kadar pişiriyoruz .
- Altını kapatıp vanilya ve tereyağını ekliyoruz.
- Muhallebide soğuduktan sonra kekin üzerine döküyoruz, istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.