
Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 çay bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım çay bardağı süt (Keki ıslatmak için)
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta (Buğday ya da mısır fark etmez)
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağı
- 70 gram bitter çikolata
- 100 gram krema yarım kutu kullandım
- Kekin üzerine vişne koydum biraz
Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve sütü çırpıyoruz daha sonra diğer malzemeleri katıp 200 derece fırında yaklaşık 15 dk ka pişiriyoruz.
- Fırına göre değişir pişirme süresi çatal batırarak kontrol edebilirsiniz.
- Kek pişerken kremayı yapıyoruz tereyağı hariç bütün malzemeleri katıp karıştırıyoruz göz göz olana kadar daha sonra kremamız kaynayınca tereyağını katıp karıştırıp kapatıyoruz.
- Kek fırından çıkıp ilk sıcağı çıkınca üzerini sütle ıslatıyoruz ben buzluktan çıkan vişnelerimi koydum üzerine sizin tercihinize kalmış koyup koymamak.
- Ilıklaşan kremayı da döküp dolaba dinlenmeye bırakıyoruz 20-30 dkkika.
- Dolaptan aldığımız kekimizin ganajını hazırlamak için tencerede kaynattığımız kremamıza çikolataları koyup eriyene kadar karıştırıyoruz.
- En son ganajı da üzerine koyup 2-3 saat dolapta bekletiyoruz afiyet olsun ????.