Tart Kek Tanımı İçin Gereçler
- 1.5 çay bardağı şeker
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1.5 kaşık kakao
- Kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- 2.5 kaşık un
- 4 kaşık şeker
- 1 tatlı kaşığı margarin
- Vanilya
Tart Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpük kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Daha sonra öbür materyalleri katarak kekimizi 170 derecelik fırında pişirelim.
- Muhallebisi için margarin ve vanilya dışındaki gereçleri ocakta karıştırarak pişirelim.
- Göz göz olunca ocaktan alıp margarin ve vanilyayı ekleyelim.
- Kekimiz soğuduktan sonra muhallebiyi döküp dilediğimiz üzere süsleyelim. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.