
Tart Kek Muhallebisi Tam Kıvamında Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un. yavaş yavaş ekleyin
- 3 su bardağı süt
- 2 Türk kahve fincanı un
- 2 Türk kahve fincanı şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 paket krema (Muhallebi pişip ılıdıktan sonra eklenecek)
Tart Kek Muhallebisi Tam Kıvamında Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kek için evvel yumurta ve şekeri mikserle çırpıyoruz. Başka bütün malzemeyi ekleyip akışkan kek hamurumuzu hazırlıyoruz.
- Tart kalıbını yağlıyoruz. Tercihen üzerine susam serpiyoruz. Ben genelde bütün kek kalıplarıma susam serpiyorum ki yapışma durumu olmasın diye.
- Kek harcımızı tart kalıbına döküp 180 derece evvelce ısınmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirelim.
- Muhallebi için süt, şeker, un, nişasta ocakta kaynayana kadar pişiriyoruz. Göz göz olup muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatıyoruz.
- Muhallebimiz ılıyınca kremayı ekleyip mikserle düzgünce çırpıyoruz. Hazırlanan muhallebiyi tart kekimizin üstüne döküyoruz. Süslemek büsbütün size kalmış????