
Tart Kalıbında Tramisu Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2.5 çay bardağı un
- 2.5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağından biraz fazla süt
- 1.5 tatlı kaşığı nescafe
- Kakao
Tart Kalıbında Tramisu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için olan malzemelerimizi sırayla ekleyip orta kıvamlı bir kek hamuru hazırlıyoruz.
- Tart kalıbını margarin ile bolca yağlayıp kek hamurumuzu döküyoruz.
- Bir kaç kez zemine vurarak kabarcıklarını almış oluyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180’ fırında kontrollü şekilde pişiriyoruz.
- Kekimiz fırında pişerken kremasını hazırlayalım.
- Bir tencereye vanilya hariç tüm malzemelerimizi alıp karıştırarak pişiriyoruz.
- Koyulaştıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz.
- Pişen kekimizi fırından alıp tamamen soğumaya bırakıyoruz.
- Kremamız ılık kekimiz soğuk olacaktır.
- Soğuyan keki kalıptan alıp nescafe ve süt karışımını kekimizin her yerine gelecek şekilde ıslatıyoruz.
- Üzerine kremayı döküp düzeltiyoruz.
- En son kakao serpiyoruz, yaklaşık yarım saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz.
Tart Kalıbında Tramisu Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı