Tart Kalıbında Tiramisu Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 çay bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı nescafe
- 2 yemek kaşığı labne peyniri
- 2 yemek kaşığı un
- 2.5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket krem şanti
- 1 yemek kaşığı kakao
Tart Kalıbında Tiramisu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kekimizi yaparak başlayalım.
- Şeker ve yumurtayı karıştırma kabına alalım.
- Köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Daha sonra süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım.
- Son olarak un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyerek çırpalım.
- Kalıbını yağlayıp unlayın.
- Daha sonra hazırlamış olduğumuz kakaolu karışımı dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirelim????.
- Kremasına geçelim; Tencereye süt, un, şeker ,nişasta alınır.Çırpılarak ocakta pişirilir.
- Piştikten sonra ocağın altı kapatılır.
- Soğuması için orta ara karıştıralım.
- Tamamen soğuduktan sonra labne peyniri ve krem şantiyi katıp mikserle çırpalım kremamız hazır????.
- Kekimizi ıslatmak için karışımı hazırlayalım bir bardak ılık su şeker ve suda çözülebilir nescafeyi koyup karıştıralım????.
- Soğuyan tartımızın üzerine nescafeli karışımı kaşık ile dökerek tartımızın heryerini ıslatalım.5 dakika bekletelim ????.
- Daha sonra tartımızı servis tabağına aykırı çevirelim.
- Hazırlamış olduğumuz kremamızı üzerine dökelim.Buzdolabına kaldıralım.
- 3 -4 saat buzdolabında bekletildikten sonra çıkarıp bir yemek kaşığı üzerine kakao eleyelim.

Afiyet bal şeker olsun ????????????.
Tart Kalıbında Tiramisu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı