
Tart Kalıbında Muhallebili Kek Tanımı İçin Materyaller
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 tane kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un
- 1 litre süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek yemek nişasta üzerine
- 2 yemek kaşığı kakao
- Pasta süsleri size kalmış
Tart Kalıbında Muhallebili Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 yumurta ve 1 çay bardağı toz şekeri güzelce çırpalım.
- Akabinde süt ,yağı ekleyelim çırpmaya devam edelim .
- Akabinde kabartma, kakao, unu ekleyelim uygunca çırpalım.
- Margarin ile tart kalıbını yağlayıp kek hamuru dökelim.
- 15 dk 180 derece fırında pişirelim.
- Akabinde muhallebimizi yapalım, kreması hariç bütün gereçleri göz göz olana kadar pişirelim .
- Kapatıp krema ekleyelim güzelce mikser yardımı ile çırpalım .
- Kek ılık muhallebisi ılık olunca kekin üstüne muhallebiyi dökelim, kakao serpelim.
- Pasta süsü ile süslemek size kalmış, şimdiden denemek isteyenlere afiyet olsun ????????.