
Tart Kalıbında Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek hamuru için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- (isteyen 3 yemek kaşığı kakao ekleyebilir)
- 2 su bardağı süt
- 1.5 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- Fındık
- Ceviz
- Hindistancevizi
- Antep fıstığı
Tart Kalıbında Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
- Süt, sıvı yağ ilave edilip çırpılır.
- Un ve kabartma tozu ilave edilip biraz daha çırpılır.
- Çırptıktan sonra tereyağ ile yağlanmış olan kalıba alınır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30dk arası pişirilir.
- Kek fırında pişerken bu arada muhallebisi hazırlanır.
- Süt ,şeker ,kakao ,un, tereyağ hepsi tencereye alınır ve koyulaşana kadar karıştırılır.
- Pişen kek ters çevrilir muhallebi üzerine dökülür
- İstediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Tart Kalıbında Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı