Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tart Kalıbında Ispanaklı Kek

Tart Kalıbında Ispanaklı Kek
0
53

dagcı

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
71
tart-kalibinda-ispanakli-kek.jpg

Tart Kalıbında Ispanaklı Kek Tarifi İçin Malzemeler

• 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı ıspanak püresi
  • 2.5 su bardağı un (Kıvama göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Keki ıslatma için
  • 1 çay bardağı süt
Üzeri için
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Tart Kalıbında Ispanaklı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ispanaklı kek için; şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpılır.
  2. Sonra sırasıyla diğer malzemeler eklenir. Süt, sıvı yağ, ıspanak püresi un kabartma tozu ve vanilyası. Tekrar mikserle karıştırılır.
  3. Yağlanmış hafif unlanmış kek kalıbına eğer tart kalıbını dökünür.
  4. 180 derecelik fırında 30-35 dk pişirilir.
  5. Krem şanti ve süt ü mikserden geçirilir.
  6. Soğuyan kekin üstünü süt ile ıslatılır.
  7. Krem şanti üzerin e sürülür ve istenilen şekilde süslenir. Ben süslemesini inci ve hindistan cevizi kullandım.
Not. Pütür pütür olmayan akışkan ıspanak püresi elde etmek için benim yaptığım yöntem 13 – 15 ıspanağın yaprağı yıkanıp yarım su bardağı robottan çekiyorum. Bu şekilde ıspanak püresi elde ediyorum. Afiyet olsun.

Tart Kalıbında Ispanaklı Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Tart Kalıbında Ispanaklı Kek Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurta1 çay bardağı sütü1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı şeker1 su bardağı ıspanak püresi1 paket kabartma tozu1 paket vanilyalı2 çay bardağı dolusu un Keki ıslatmak için 1 çay bardağı soğuk süt Muhallebisi için 2.5 su bardağı süt2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Tart Kalıbında Çikolatalı Kek Tanımı İçin Materyaller 2 adet yumurta1 çay bardağı şeker1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt1 paket vanilya1 paket kabartma tozu1.5 su bardağı un Keki ıslatmak için; 1 çay bardağı süt Üzeri için; 1 paket krem şanti1 su bardağı süt Çikolata sosu için; 2 buçuk su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Ispanaklı Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurta1 su bardağı ıspanak püresi1 su bardağı toz şeker1 su bardağı süt1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ1 paket vanilin1 paket kabartma tozu2 + 1/4 (çeyrek) su bardağı un Kreması için; 2,5 su bardağı süt2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı nişasta4...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Tart Kalıbında Muhallebili Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler Keki için: 2 yumurta1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı şeker1 çay bardağı süt2 yemek kaşığı kakao1 paket kabartma tozuAldığı kadar un tahminen 2 çay bardağı Keki ıslatmak için; 1 su bardağı süt dolu olasın1 yemek kaşığı şeker1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Ispanaklı Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurta1 çay bardağı şeker1 çay bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 paket vanilya2,5 çay bardağı un (orta boy çay bardağı kullandım)10 yaprak ıspanak (çiğ olarak kullandım) Sos için: 2,5 su bardağı süt2 tepeleme yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
858,500Konular
982,388Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt