
Tart Kalıbında Islak Kek (Pratik Ve Lezzetli) Tanımı İçin Materyaller
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağından biraz eksik şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
- Hazır sıkma çikolata
- Çilek
- Toz antep fıstığı
Tart Kalıbında Islak Kek (Pratik Ve Lezzetli) Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak bir tane karıştırma kabı alarak şeker ve yumurtayı güzelce köpürtelim.
- Sonra öbür bütün gereçleri de ekleyerek hoş ve akışkan bir hamur elde edelim.
- Srdından margarinle tart kek kalıbımızı yağlayarak hazırladığımız kek hamurunu güzelce dökelim ve evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
- Kekimiz pişerken bir tencere alarak yağ, kakao ve şekeri ekleyerek hoş bir sos elde edelim.
- Sosumuz kıvam aldıktan sonra ılımaya bırakalım.
- Kekimiz piştikten sonra havası biraz çıktıktan sonra sosumuzu güzelce her yerine dökelim.
- Kek sosunu çektikten sonra üzerine hazır sıkma çikolata sosu ile kareler elde edelim ve üzerlerini antep fıstığı tozu ile süsleyelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.