
Tart Kalıbında Havuçlu Muhallebili Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 büyük boy rendelenmiş havuç
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
- Yarım çay bardağı fındık veya ceviz içi
- 2 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
- Hindistan cevizi
- Kakao
Tart Kalıbında Havuçlu Muhallebili Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
- Havuç rendenin orta büyüklükte kısmıyla rendelenir.
- Bütün malzemeleri eklenir ve kek harcı margarinle yağlanmış tart kalıbına dökülüp 200 derece fırında pişirilir.
- Muhallebi için margarin hariç bütün malzemeleri ocağa alıp kaynadıktan sonra margarinini ve vanilyasını ekleyip karıştıralım .Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Kekimiz soğuktan sonra ters çevirelim ve ılıyan muhallebiyi üzerine dökelim.
- Ben süslemek için hindistan cevizi ve kakaoyu karıştırıp üzerine serptim afiyet olsun.