Tart Kalıbında Hafif Pasta Tanımı İçin Gereçler
Keki İçin
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı +2 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı az sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 küçük havuç rendesi
- 1 dolu yemek kaşığı tarçın
- Yarım vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Gereğince un
- 2 su bardağı süt
- 2.5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 .5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım vanilin
- Yarım kremşanti
- Toz fındık ( 2 avuç kadar )
Tart Kalıbında Hafif Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kabın içine yumurta ve şekeri ilave edin yeterlice çırpın. Daha sonra ince rendelenmiş havuç ve öbür gereçleri ekleyin çırpın ununu yavaş yavaş ekleyin karıştırın.
- Çok koyu olmayacak formda yapın. Tart kalıbını sıvı yağ ile yağlayın her yerini üzerine un atın her yerine gelecek kadar dağıtın vura vura.
- Kek hamurunu kalıba dökün 180 derece fırında pişirin. Kek pişince çıkarın üzerine soğuk sütü her yeri ıslanacak biçimde dökün. Zıt çevirin.
- Farklı bir tencerede muhallebiyi hazırlayın pişince 5 dakika tezgah da karıştırarak ılımasını sağlayın. Kremşanti ekleyin süratli hızlı karıştırın 3 dakika kadar.
- Kekin üzerine dökün her yerine gelecek biçimde yayın rondodan çekilmiş fındığı üzerine dökün soğuyunca dolaba koyun istediğiniz vakit tüketebilir siniz afiyet olsun şimdiden ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.