Tanımı Kolay Tam Ölçülü Tavuklu Pilav Tanımı İçin Gereçler
- 150 gram kadar tavuk göğsü
- Tuz, karabiber
- 1 su bardağı pirinç (bardak ölçüm 200 ml)
- 1,5 su bardağı kaynar su (su kesinlikle kaynar olmalı ve olağan su yerine et ya da tavuk suyu da kullanılabilir)
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tanımı Kolay Tam Ölçülü Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirinçlerimizi kesinlikle 2 saat evvelce suya koyalım. Bu tane tane olabilmesi için kıymetli birinci adım.
- Üzerini hafif geçecek kadar su ekleyip tavuğumuzu haşlayalım. Büsbütün piştiğinden emin olunca altını kapatalım.
- Ocağımız orta ateşteyken tenceremize yağımızı ve yeterlice yıkayıp süzdüğümüz pirinçimizi ekleyelim.
- Pirincimizi yakmadan çok hoş bir formda kavurmalıyız. Bu hoş pilavın 2. Kıymetli adımı.
- Karıştırarak güzelce kavurduğumuz pirinçimize 2-3 dk sonunda kaynar suyumuzu ve tuzumuzu ek edelim. Karıştırıp kapağımızı kapatalım ve tenceremizin altını en kısık ateşe alarak pişmeye bırakalım.
- 10-15 dk ortası suyunu büsbütün çekiyor. Denetimini yapıp ona nazaran altını kapatabiliriz.
- Bir kez daha karıştırıp kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakalım. (kapakla tencere ortasına pilavımıza değmeyecek formda havlu selpak koyarak yaparsak demlenme sürecini daha uygun olur.)
- Farklı bir yerde haşlanan ve soğuyan tavuğumuzu pilavımızın üzerine koymaya hazır hale gelecek halde tiftelim.
- Servis tabağına aldığımız pilavımızın üzerine küçük küçük tifttiğimiz tavuklarımızı ekleyelim ve karabiber serperek servis yapalım. Şimdiden afiyet olsun
.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.