Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tarifi Kolay Tam Ölçülü Tavuklu Pilav

Hoş geldin! fırtına2176 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Tarifi Kolay Tam Ölçülü Tavuklu Pilav
0
36

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
tarifi-kolay-tam-olculu-tavuklu-pilav.jpg

Tanımı Kolay Tam Ölçülü Tavuklu Pilav Tanımı İçin Gereçler

  • 150 gram kadar tavuk göğsü
  • Tuz, karabiber
  • 1 su bardağı pirinç (bardak ölçüm 200 ml)
  • 1,5 su bardağı kaynar su (su kesinlikle kaynar olmalı ve olağan su yerine et ya da tavuk suyu da kullanılabilir)
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Tanımı Kolay Tam Ölçülü Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Pirinçlerimizi kesinlikle 2 saat evvelce suya koyalım. Bu tane tane olabilmesi için kıymetli birinci adım.
  2. Üzerini hafif geçecek kadar su ekleyip tavuğumuzu haşlayalım. Büsbütün piştiğinden emin olunca altını kapatalım.
  3. Ocağımız orta ateşteyken tenceremize yağımızı ve yeterlice yıkayıp süzdüğümüz pirinçimizi ekleyelim.
  4. Pirincimizi yakmadan çok hoş bir formda kavurmalıyız. Bu hoş pilavın 2. Kıymetli adımı.
  5. Karıştırarak güzelce kavurduğumuz pirinçimize 2-3 dk sonunda kaynar suyumuzu ve tuzumuzu ek edelim. Karıştırıp kapağımızı kapatalım ve tenceremizin altını en kısık ateşe alarak pişmeye bırakalım.
  6. 10-15 dk ortası suyunu büsbütün çekiyor. Denetimini yapıp ona nazaran altını kapatabiliriz.
  7. Bir kez daha karıştırıp kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakalım. (kapakla tencere ortasına pilavımıza değmeyecek formda havlu selpak koyarak yaparsak demlenme sürecini daha uygun olur.)
  8. Farklı bir yerde haşlanan ve soğuyan tavuğumuzu pilavımızın üzerine koymaya hazır hale gelecek halde tiftelim.
  9. Servis tabağına aldığımız pilavımızın üzerine küçük küçük tifttiğimiz tavuklarımızı ekleyelim ve karabiber serperek servis yapalım. Şimdiden afiyet olsun :).
Tanımı Kolay Tam Ölçülü Tavuklu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tam Ölçülü Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler Yarım kilo tavuk3.5 su bardağı tavuk suyu2 su bardağı pirinç4 yemek kaşığı tereyağ1 su bardağı haşlanmış nohut1 çay kaşığı karabiber Tam Ölçülü Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Gelin hep beraber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Tavuklu Çıtır Şehriyeli Kaymaklı Pilav Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı basmati pirinçYarım çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağYarım tavuk1 adet küp şekerYaklaşık 1 1 buçuk tatlı kaşığı tuz4 su bardağına yakın denetimli kaynar su tavuk suyu karışık1 yemek kaşığı limon suyu Üzerine 1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
189
Tavuklu Pilav Tanımı İçin Malzemeler 500 gr tavuk göğsü Pilav için; 3 su bardağı pirinçYarım kesim yahut küçük uzunluk soğan1 yemek kaşığı margarin4 yemek kaşığı sıvı yağ Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tavuk göğsünü yıkayıp, ikiye yahut dörde bölelim. Böldüğümüz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
191
Tavuklu Pilav Tanımı İçin Gereçler Tüm tavuk1 su bardağı nohut1 büyük soğanKarabiber2 su bardağı baldo pirinç (bimden kullanıyorum ben)5 su bardağı tavuk suyu1 küçük çay bardağı şehriye Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Tavuğumuzu güzelce yıkıyoruz,bi yanda soğanı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Tavuklu Çıtır Pilav Tanımı İçin Materyaller Pilavı için; 2 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı sıvı yağ2 tatlı kaşığı tuz2.5-3 su bardağı su Tavuklu harç için; 300 gram kuşbaşı tavuk göğsüYarım kilo kültür mantarı1 orta uzunluk soğan2 diş sarımsak1.5 tatlı kaşığı tuz1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt