Tarhun Yahnisi (Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo koyun eti
- 5 su bardağı su
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tarhun
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sade yağ
Tarhun Yahnisi (Çorbası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Eti su ile yumuşayıncaya kadar haşlayıp ditin.
- Suyu azalmışsa sıcak su koyarak 5 su bardağına tamamlayın.
- Yoğurt ,yumurta ve unu bir su bardağı çorbanın ılık suyu ile iyice ezin tarhununuz taze ise ince doğrayın kuru ise ufalayarak ilave edin.
- Kesilmemesi için kaynamakta olan çorbanın suyundan biraz alarak yoğurda karıştırın.
- İnce dökerek kaynamakta olan etlere ilave et tuz at birkaç taşım kaynayınca kaseye doldurun.
- Tereyağını kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin servis yapın.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.