iltasyazilim
FD Üye
Tarhana Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*2 kilo ekşi yoğurt
*1 gün önceden mayalanmış hamur
*5 tane büyük kırmızı biber
*3 tane yeşil biber
*3 tane domates
*1tane büyük soğan
*1 bağ maydanoz
*1 bağ nane
*yarım bağ reyhan
*1 yemek kaşığı salça
*1 yemek kaşığı tuz
*aldığı kadar un(benim hamurum 4 5 kilo unla toparlandı)
Hamur için:
*2 bardak un
*tuz
*1 paket instant maya
*su
Tarhana Yapımı Tarifi Yapılışı Tarhanamız için bir gün önceden hamurumuzu yoğuruyoruz Büyükçe bi kapaklı leğen alıyoruz domatesi soğanı rendeliyoruz Biberleri temizleyip robotta çekiyoruz orta incelikte olucak Yeşillikleri yıkayıp incecik doğruyoruz Yoğurdu, tuzu, salçayı ve 1 gün önceden mayaladığımız hamuruda koyup yoğurmaya başlıyoruz Azar azar unu ekleyerek sert yufkalık hamur kıvamında katı bi hamur elde ediyoruz kapağını kapatıp en az 3 gün mayalandırıyoruz tarhanayı sık sık kontrol edip mayası geldikçe elimizle bastırıp havasını alıyoruz
Kurutma kısmı:
ilk önce sofra bezimizi balkon veya gölge olan bi bölgeye seriyoruz sofrabezinin üzerine hafif bi şekilde unluyoruz elimizi una batırıp resimdeki gibi kaşıkla küçük parçalar bırakıyoruz sofrabezine bu işlem bitince biraz kurumasını bekliyoruz ve hamurları elimizle tek tek çeviriyoruz Hamurlar kurudukça elimizle ufaltıyoruz tarhanamızı asla güneşe koymuyoruz tadını ve rengini alır Tarhanamızın iyice kuruması 2 günü bulur havanın sıcaklık derecesine göre değişir Tarhanamız iyice kuruyunca robota alıp hızlı devirde çekiyoruz çektiğimiz tarhanayı büyükçe bir sofrabezine orta incelikte bi süzgeçle eliyoruz büyük kalan parçaları tekrar çekiyoruz robotta Tarhanamızın robottan geçirme işlemi bittiğinde kurutma işlemimize geçiyoruz sofrabezine serdiğimiz tarhanayı elimizle karıştıra karıştıra kurutuyoruz evinizde 1 hafta bu şekilde kurutunuz tekrar söyleyim güneşte değil gölgede kurutalım tarhanamızı Bez bi torbo içinde serin ve kuru yerde muhafaza edelim
AFİYET OLSUN
*2 kilo ekşi yoğurt
*1 gün önceden mayalanmış hamur
*5 tane büyük kırmızı biber
*3 tane yeşil biber
*3 tane domates
*1tane büyük soğan
*1 bağ maydanoz
*1 bağ nane
*yarım bağ reyhan
*1 yemek kaşığı salça
*1 yemek kaşığı tuz
*aldığı kadar un(benim hamurum 4 5 kilo unla toparlandı)
Hamur için:
*2 bardak un
*tuz
*1 paket instant maya
*su
Tarhana Yapımı Tarifi Yapılışı Tarhanamız için bir gün önceden hamurumuzu yoğuruyoruz Büyükçe bi kapaklı leğen alıyoruz domatesi soğanı rendeliyoruz Biberleri temizleyip robotta çekiyoruz orta incelikte olucak Yeşillikleri yıkayıp incecik doğruyoruz Yoğurdu, tuzu, salçayı ve 1 gün önceden mayaladığımız hamuruda koyup yoğurmaya başlıyoruz Azar azar unu ekleyerek sert yufkalık hamur kıvamında katı bi hamur elde ediyoruz kapağını kapatıp en az 3 gün mayalandırıyoruz tarhanayı sık sık kontrol edip mayası geldikçe elimizle bastırıp havasını alıyoruz
Kurutma kısmı:
ilk önce sofra bezimizi balkon veya gölge olan bi bölgeye seriyoruz sofrabezinin üzerine hafif bi şekilde unluyoruz elimizi una batırıp resimdeki gibi kaşıkla küçük parçalar bırakıyoruz sofrabezine bu işlem bitince biraz kurumasını bekliyoruz ve hamurları elimizle tek tek çeviriyoruz Hamurlar kurudukça elimizle ufaltıyoruz tarhanamızı asla güneşe koymuyoruz tadını ve rengini alır Tarhanamızın iyice kuruması 2 günü bulur havanın sıcaklık derecesine göre değişir Tarhanamız iyice kuruyunca robota alıp hızlı devirde çekiyoruz çektiğimiz tarhanayı büyükçe bir sofrabezine orta incelikte bi süzgeçle eliyoruz büyük kalan parçaları tekrar çekiyoruz robotta Tarhanamızın robottan geçirme işlemi bittiğinde kurutma işlemimize geçiyoruz sofrabezine serdiğimiz tarhanayı elimizle karıştıra karıştıra kurutuyoruz evinizde 1 hafta bu şekilde kurutunuz tekrar söyleyim güneşte değil gölgede kurutalım tarhanamızı Bez bi torbo içinde serin ve kuru yerde muhafaza edelim
AFİYET OLSUN
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.