Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tarhana Yapımı ve Çorba Yapılışı

Tarhana Yapımı ve Çorba Yapılışı
0
130

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
tarhana-yapimi-ve-corba-yapilisi.jpg

Tarhana Üretimi ve Çorba Yapılışı İçin Gereçler

  • 1 kilogram mesken yoğurdu
  • 1 kilogram kuru soğan
  • 2 kilo domates rendesi
  • 1 kilo kapya biber ya da 400 gr biber salçası
  • 2 yemek kaşığı ekşi maya
  • 4 -5 kilogram un
  • 50 gr tarhana kokusu(aktardan alınacak)yada isteğinize nazaran 1’er tatlı kaşığı zencefil, karabiber, kırmızı toz biber, pul biber, kimyon ve kişniş

Tarhana İmali ve Çorba Yapılışı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  • Soğanları iri doğra, domatesi rendele, salçalık biberi ya da salçayı hepsini pişirerek haşla (domates ve biberin kabuklarını kullanmıyoruz),mayayı içine koy birkaç gün mayalanmasını kabarmasını bekle.
  • Daha sonra mesken yoğurdundan tülbentte süzülerek elde edilen süzme yoğurdu bir yemek kaşığı tuz ile sert bir hamur yoğur.
  • Her gün kabardıkça kaptan taşmadan biraz biraz tuz eği ile yoğur.
  • Mayalanma bitince ekşimsi tadı gidip hamur tatlanır daha sonra bezelere ayırarak elinle yassılt yada modül parça kopararak birkaç gün kurut .
  • Kevgirden ya da rondodan çek.
  • Toz halinde düzgünce kurut. Kavanozlara ya da bez torbaya doldur.
  • İstenirse birebir hamuru yaş olarak kavanozlara koyup kapağı kapatılır, buzdolabında koruma edilir .pişirileceği vakit bir çay bardağı kurutulmuş tarhana ya da birebir oranda hamur tarhana ılık suda 5-10 dakikada bekletilir çorba yapılır. Afiyetler olsun ❤️
Çorba Pişirme Tanımı:
  1. Bir tencereye bir kaç yemek kaşığı yağ konularak eritilen tarhana hamuruna 6 su bardağı su ek edilip hepsi karıştırılarak kaynatılır.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altı kısılarak 10 dakika daha kaynatılır sıcak servis yapılır.
  3. İstek edilirse üzerine tereyağında bir tatlı kaşığı toz kırmızı biber yakılarak servis edilir ya da tarhanadan evvel yağ konulan tencereye 1 adet domates rendesi kavrulur ondan sonra eritilen tarhana ve su ek edilerek birebir halde pişirilir sıcak servis edilir afiyet olsun.
Hazırlanan Tarhanadan Çorba Yapmak İstersek:
  1. Tenceremizin tabanını yağlayacak kadar zeytinyağı koyuyoruz.
  2. Üzerine bir domates rendesi ya da bir kaşık salça sonra bir çay bardağı dolusu kuru tarhana ya da yaş hamur tarhanayı kullanacaksak 3 yemek kaşığı tarhanayı bir su bardağı ılık suyun içinde eritiyoruz ve tenceremize boşaltıyoruz.
  3. Üzerine 5 bardak soğuksu, 1 bir bardak ya da bir tablet et suyu ek ediyoruz.
  4. Kaynayana kadar orta ara karıştırıyoruz ki altı tutmasın.
  5. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıyoruz 10 dakika daha kaynatıyoruz sıcak olarak servis edebilirsiniz afiyet olsun .
  6. İstenirse üzerine tekrar kırmızı biberli yağ ya da soğanlı sarımsaklı biberli yağ yörenize ve zevkinize nazaran turşu ile servis edebilirsiniz afiyetler olsun
Not: Tarhananın ne kadar ekşi olmasını isterseniz tuzlayıp yoğururken en az 5 gün yoğurduktan sonra tadına bakıp ekşiliğine kendiniz karar verebilirsiniz her gün tuzla yoğurursanız ekşiliği masraf. Hava ve ortam sıcaklığına nazaran 3 ila 15 gün ortasında yoğurma süreci devam edebilir.  Bu materyal ile 7 kg tarhana oluyor daha az yapmak için materyaller orantılı olarak azaltır.

Tarhana İmali ve Çorba Yapılışı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,685Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt