Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tarhana Yapımı (Mayalanması)

Tarhana Yapımı (Mayalanması)
0
117

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Tarhana Yapımı (Mayalanması) Tarifi İçin Malzemeler

*1 büyük kase kuru fasulye
*1 büyük kase nohut
*2 kilo kırmızı biber
*8 kg un
*2 kg süzme yoğurt
*2 demet nane
*2 demet maydanoz
*1 kg havuç
*1 kg soğan
*6 diş sarımsak
*4 yemek kaşığı dolusu salça domates ve biber

Baharatlar;


*2 yemek kaşığı karabiber
*2 yemek kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı pul biber
*2 yemek kaşığı nane

Tarhana Yapımı (Mayalanması) Tarifi Yapılışı Merhabalar, tarhana çorbasının mayalanma halini bugün anlatacağım, diğer işlemleri mayalama işlemi bittikten sonra ayrı tarif olarak atacağım Bütün malzemeleri robottan iyice çekerek büyük bir leğende harmanlıyoruz Daha sonra unu ekliyoruz ve yoğuruyoruz Malzeme sırası yoktur ama yeşillikleri, havuç ya da kırmızı biberlerle çekmenizde yarar var, daha rahat kıyılma işlemi yapılıyor Üzerini iyice kapatarak ( iki kat battaniye koymanız yeterli) ekşime süresini kendinize göre belirlemeniz gerekiyor Ekşi severim diyorsanız 1 hafta ama normal olsun diyorsanız 5 gün yeterlidir Kabardıkça arada yoğurmayı ihmal etmeyin kolay gelsin İnce bir bezin üzerine birer kaşık alarak yayalım bir gün boyunca kurumasını bekleyelim Daha sonra robottan çekerek toz haline getirelim Ve yaklaşık 3 gün güneş görmeyen yere serelim afiyet olsun
 
858,505Konular
982,771Mesajlar
33,066Kullanıcılar
bulo1337Son üye
Üst Alt