iltasyazilim
FD Üye
Tarhana Yapımı (Mayalanması) Tarifi İçin Malzemeler
*1 büyük kase kuru fasulye
*1 büyük kase nohut
*2 kilo kırmızı biber
*8 kg un
*2 kg süzme yoğurt
*2 demet nane
*2 demet maydanoz
*1 kg havuç
*1 kg soğan
*6 diş sarımsak
*4 yemek kaşığı dolusu salça domates ve biber
Baharatlar;
*2 yemek kaşığı karabiber
*2 yemek kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı pul biber
*2 yemek kaşığı nane
Tarhana Yapımı (Mayalanması) Tarifi Yapılışı Merhabalar, tarhana çorbasının mayalanma halini bugün anlatacağım, diğer işlemleri mayalama işlemi bittikten sonra ayrı tarif olarak atacağım Bütün malzemeleri robottan iyice çekerek büyük bir leğende harmanlıyoruz Daha sonra unu ekliyoruz ve yoğuruyoruz Malzeme sırası yoktur ama yeşillikleri, havuç ya da kırmızı biberlerle çekmenizde yarar var, daha rahat kıyılma işlemi yapılıyor Üzerini iyice kapatarak ( iki kat battaniye koymanız yeterli) ekşime süresini kendinize göre belirlemeniz gerekiyor Ekşi severim diyorsanız 1 hafta ama normal olsun diyorsanız 5 gün yeterlidir Kabardıkça arada yoğurmayı ihmal etmeyin kolay gelsin İnce bir bezin üzerine birer kaşık alarak yayalım bir gün boyunca kurumasını bekleyelim Daha sonra robottan çekerek toz haline getirelim Ve yaklaşık 3 gün güneş görmeyen yere serelim afiyet olsun
*1 büyük kase kuru fasulye
*1 büyük kase nohut
*2 kilo kırmızı biber
*8 kg un
*2 kg süzme yoğurt
*2 demet nane
*2 demet maydanoz
*1 kg havuç
*1 kg soğan
*6 diş sarımsak
*4 yemek kaşığı dolusu salça domates ve biber
Baharatlar;
*2 yemek kaşığı karabiber
*2 yemek kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı pul biber
*2 yemek kaşığı nane
Tarhana Yapımı (Mayalanması) Tarifi Yapılışı Merhabalar, tarhana çorbasının mayalanma halini bugün anlatacağım, diğer işlemleri mayalama işlemi bittikten sonra ayrı tarif olarak atacağım Bütün malzemeleri robottan iyice çekerek büyük bir leğende harmanlıyoruz Daha sonra unu ekliyoruz ve yoğuruyoruz Malzeme sırası yoktur ama yeşillikleri, havuç ya da kırmızı biberlerle çekmenizde yarar var, daha rahat kıyılma işlemi yapılıyor Üzerini iyice kapatarak ( iki kat battaniye koymanız yeterli) ekşime süresini kendinize göre belirlemeniz gerekiyor Ekşi severim diyorsanız 1 hafta ama normal olsun diyorsanız 5 gün yeterlidir Kabardıkça arada yoğurmayı ihmal etmeyin kolay gelsin İnce bir bezin üzerine birer kaşık alarak yayalım bir gün boyunca kurumasını bekleyelim Daha sonra robottan çekerek toz haline getirelim Ve yaklaşık 3 gün güneş görmeyen yere serelim afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.