
Tarhana Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 5 çorba kaşığı tarhana
- 3 ufak su bardağı su(üstünü 2-3 parmak geçecek kadar su)/(tarhanayı bekletmek için)(bardak ölçüm 0.2 lt kadar)
- 1,5 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak(çok ince doğranmış ya da rende)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası(tarhananın çeşidine nazaran değişebilir)
- 6 ufak su bardağı su
- Parmak ucu kadar tereyağ(isteğe göre)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı nane
- Az pul biber
Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tarhanamızı (türüne nazaran değişir)20-25 dk kadar su da bekletiyoruz ki şişsin.
- Tencereye zeytinyağ sarımsak ve salçamızı koyuyoruz.
- Salça ölene kadar yani yeterlice ayrılana kadar 1-2 dk kavuruyoruz.
- Şişen tarhanamızı suyuyla birlikte ekliyoruz.
- 6 su bardağı suyu ekliyoruz ve bu esnada daima karıştırıyoruz.
- Topaklanmaması için daima karıştırarak orta ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz.
- 5 dakika da kısık ateşte pişirip en son üzerine azıcık tereyağ,pul biber,nane ve tuz ekleyip ocaktan alıyoruz.
- Tarhananın cinsine nazaran yinede topaklanma olursa kaynadıktan sonra el blenderı kullanabilirsiniz(baharatları katmadan önce).
Not:kaynadıktan sonra size ağır gelirse damak tadınıza nazaran kaynar su ekleyerek açabilirsiniz).
Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı