
Tarhana Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 3.5 yemek kaşığı tarhana
- 1 dolu tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı(Ayçiçek yağı da olur)
- 6 su bardağı su ( varsa 5 bardak su + 1 bardak tavuk suyu)
- 1 diş sarımsak
Tarhana Çorbası Tanımı Yapılışı
- Yağ ve salçayı kavurun.
- Daha sonra tarhana, nane ve sarımsak ekleyin tarhana kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Yanmamasına dikkat edin. Akabinde su eklenerek çırpıcı ya da tahta kaşıkla daima karıştırarak pişirilir.
- Tarhana evvelce kavrulduğu için su ile evvelce yumuşatmanıza gerek kalmayacaktır.
- Tabanının tutmamasına dikkat ederek pişirin.