elektronikci
FD Üye

Tarçınlı Salyangoz (Alman çöreği) (Zuckerschnekke) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 800-900 gram un ( yaklaşık miktardır. değişebilir)
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı ılık süt
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 yaş maya
- Yarım su bardağı beyaz tozşeker
- Yarım su bardağı esmer şeker
- 2 yemek kaşığı tarçın
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 limonun suyu
- 250 gram pudra şekeri
Tarçınlı Salyangoz (Alman çöreği) (Zuckerschnekke) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, maya ve şekeri karıştırıp, yumurta ile tereyağını da ekleyip karıştırın.
- Kontrollü olarak unu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuruyoruz.
- 30 dakika üzerini nemli bir bezle örterek mayalanmaya bırakıyoruz.
- Hamuru tezgaha alıp dikdörtgen olarak merdane yardımıyla açıyoruz.
- Dikkat edelim hamuru çok ince açmıyoruz.
- İç malzemeye ait 100 gram dilim tereyağı üzerine sürüyoruz.
- Beyaz ve esmer şekeri komple hamurumuzun üstüne döküyoruz.
- Tarçınıda döktüğümüz şekerin üzerine döküyoruz.
- Uzun kenarından sarmaya başlayarak rulo şeklinde hamuru sarıyoruz.
- Kesme aleti yardımıyla 2 parmak genişliğinde dilim dilim kesip, yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yerleştiriyoruz.
- 200 derece üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkarıp soğumasını bekliyoruz.
- Ayrı bir kasede sıktığımız limonun suyu ve 250 gram pudra şekerini karıştırıp, soğuyan tarçınlı salyangoz çöreğimizin üzerine döküyoruz. Afiyet olsun.