
Tarçınlı Rulo Kek (Cinnomon Rolls) Tarifi İçin Malzemeler
Çörek hamuru için;
- 1su bardağı süt
- 1/2su bardağı toz şeker
- 1 paket kuru maya
- 4 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
- 1su bardağı toz şeker
- 2yemek kaşığı tarçın
- 3yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
- 4 yemek kaşığı labne peyniri
- 3 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
- 1 paket vanilin
- 6 yemek kaşığı pudra şekeri
Tarçınlı Rulo Kek (Cinnomon Rolls) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için ılık süt, şeker ve mayayı karıştırıyoruz. Karışıma yumurtaları ve tereyağını da ekliyoruz. Islak karışıma unu azar azar yedirip hamuru bir kap içerisinde 15 dakika yoğuruyoruz.
- Ele yapışan bir hamur olacak yoğurdukça hafif kıvam alıyor. Hamurun üzerini kapatarak ılık bir yerde bir saat kadar mayalıyoruz.
- Mayalanan hamuru yağlanmış tezgahta dikdörtgen şeklinde açıp hamurun içine yumuşak tereyağını sürüyoruz. Üzerine şeker ve tarçını serpiyoruz.
- Hamuru kalın rulo şeklinde sarıp ve 2-3 parmak genişliğinde kesiyoruz. Hamur parçalarını aralarında boşluk kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Tepsinin üzerini bir bezle örtüp ve yirmi dakika ikinci kez mayalıyoruz.
- Mayalanan hamuru 180 derecelik fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz çöreğin üzeri için labne, tereyağı ,vanilin ve pudra şekerini çırpıyoruz.
- Tarçınlı çörek hafif ılınınca kremayı üzerine sürerek hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.