Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tarçınlı Rulo Kek (Cinnomon Rolls)

Tarçınlı Rulo Kek (Cinnomon Rolls)
0
76

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
cinnomon-rolls-tarcinli-rulo-kek.jpg

Tarçınlı Rulo Kek (Cinnomon Rolls) Tarifi İçin Malzemeler


Çörek hamuru için;
  • 1su bardağı süt
  • 1/2su bardağı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 4 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
İçi için:
  • 1su bardağı toz şeker
  • 2yemek kaşığı tarçın
  • 3yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
Üzeri için:
  • 4 yemek kaşığı labne peyniri
  • 3 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 paket vanilin
  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri

Tarçınlı Rulo Kek (Cinnomon Rolls) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamur için ılık süt, şeker ve mayayı karıştırıyoruz. Karışıma yumurtaları ve tereyağını da ekliyoruz. Islak karışıma unu azar azar yedirip hamuru bir kap içerisinde 15 dakika yoğuruyoruz.
  2. Ele yapışan bir hamur olacak yoğurdukça hafif kıvam alıyor. Hamurun üzerini kapatarak ılık bir yerde bir saat kadar mayalıyoruz.
  3. Mayalanan hamuru yağlanmış tezgahta dikdörtgen şeklinde açıp hamurun içine yumuşak tereyağını sürüyoruz. Üzerine şeker ve tarçını serpiyoruz.
  4. Hamuru kalın rulo şeklinde sarıp ve 2-3 parmak genişliğinde kesiyoruz. Hamur parçalarını aralarında boşluk kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Tepsinin üzerini bir bezle örtüp ve yirmi dakika ikinci kez mayalıyoruz.
  5. Mayalanan hamuru 180 derecelik fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz çöreğin üzeri için labne, tereyağı ,vanilin ve pudra şekerini çırpıyoruz.
  6. Tarçınlı çörek hafif ılınınca kremayı üzerine sürerek hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.
Tarçınlı Rulo Kek (Cinnomon Rolls) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,396Mesajlar
32,982Kullanıcılar
yeumedısaSon üye
Üst Alt