Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tarçınlı Pudingli Kek (İncirli)

Tarçınlı Pudingli Kek (İncirli)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Tarçınlı Pudingli Kek (İncirli) Tarifi İçin Malzemeler

Kek için :
2 yumurta 1 su bardağı şeker 1 çay bardağı yağ 2 su bardağı un (eriş un) 1 paket kabartma tozu (afia) 1 tatlı kaşığı tarçın Yarım su bardağı çiğ badem Yarım su bardağı fındık robotta çekilecek 1 avuç minik parçalı incir kurusu Puding hazır olacak paketinde yazan şekilde pişecek (afia) marka kullandım En son üstüne serpmek için kakao

Kaç Kişilik: 810
Hazırlama: 20dk
Pişirme: 35dk

Tarçınlı Pudingli Kek (İncirli) Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim
Arkadaşlar bu tarif çok pratik ve lezzetli umarım beğenirsiniz
İlk önce kekimizi hazırlayacağız
Şeker ile yumurtayı ağarana kadar çırpıyoruz sonra yağımızı ekliyoruz
Unu kabartma tozunu ve tarçını elekten eleyerek karışıma döküyoruz Kuruyemişleri ve inciri de ekleyip bir iki karıştırdıktan sonra
tereyağıyla borcamı yağlayıp kek hamurumuzu döküyoruz 180 derecede kontrollü pişiriyoruz
Kekimizi koyduktan sonra pudingi hazırlayıp kek pişene kadar karıştırıp soğumasını sağlıyoruz ,ara ara karıştırmamız yeterli ben pudinge tatlı kaşığının ucu ile tarçın attım aroma versin diye siz istemezseniz atmayabilirsiniz de
Son olarak pişmiş kekimizi biraz dinlendirip soğuyan pudingimizi kekimize döküyoruz ve sıvıyoruz kakao serpiştirip buzdolabında 3 saat dinlendiriyoruz
Afiyet olsun

858,505Konular
982,778Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt