Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tarçınlı Karanfilli İrmik Helvası

Tarçınlı Karanfilli İrmik Helvası
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
tarcinli-karanfilli-irmik-helvasi.jpg

Tarçınlı Karanfilli İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1, 5 su bardağı su
  • 4 adet karanfil
Üzerine dökmek için
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı ezilmiş antep fıstığı (fındık, ceviz de olur)

Tarçınlı Karanfilli İrmik Helvası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Şekeri ve suyu, karanfili ,süt cezvesine alalım ve kaynayınca ocağı kapatalım hazır dursun.
  2. Tavaya yağı ve irmiği alalım karıştırarak kavurmaya başlayalım.
  3. Rengi dönene kadar bir 10 dakika kavuralım.
  4. Şekerli suyun içinden karanfil tanelerini alalım.
  5. Şerbeti dökeceğimiz vakit helvanın altını kapatalım.
  6. Şekeri yavaş yavaş karıştırarak ekleyelim.
  7. Ocağı tekrar yakalım altını kısalım ve şekerini çekince helvanın üstüne havlu kağıt kapatıp kapağını kapatalım.
  8. 15-20 dakika dinlendirip üzerine tarçın, fıstık serpelim ve servis edelim. Afiyetle yiyelim :)).
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt