Tarçınlı Havuçlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet büyük uzunluk yumurta (l)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı su
- 1.5 toz şeker
- 2 su bardağı ince rendelenmiş havuç
- 1 adet orta uzunluk elma rendesi
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 paket dr oetker vanilya
- 1 paket dr oetker kabartma tozu
- 1 paket dr oetker baharatlı esmer şeker tarçın zencefil kakule karışımı
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 su bardağı elenmiş un
Tarçınlı Havuçlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle karıştırma kasenin içine yumurtaları ve şekeri ilave ederek birlikte 3 dakika çırpalım akabinde sıvı yağ suyu ek ederek birlikte tekrar mikserin düşük ayarda çırpın.
- Ardından kakaoyu nişastayı kabartma tozunu vanilyayı baharatlı esmer şekeri tarçını denetimli unu ek ederek birlikte spatula ile karıştırın.
- En son kek harcın içine ince rendelenmiş havucu ve kalın rendelenmiş elmayı cevizi ,kuş üzümünü kek harcın içine bırakın akabinde tekrar spatula ile hafif karıştırın.
- Ardından yağlanmış kek kalıbına harcı dökün ve 170 derecede fansız fırında 55 dakikada keki denetim ederek pişirin.
- Pişen kekimizi kalıptan çıkardıktan sonra üzerine isteğe nazaran pudra şekeri serperek ikram edin afiyet olsun.
Tarçınlı Havuçlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı