Tarçının yararları tarçının yararları tarçının zararları tarçının yararları, ve zararları O burcu burcu kokusu ile bir çok tatlıya lezzetli bir aroma katan ve oldukçada yardımcı olan tarçın hakkında bilgiler altında Melek'lertarcininyararlari5c5085ab7c9fealt 1548780965 1548780965 tarcininyararlari5c5085aba94f4tarcininyararlari5c5085aba94f4 tarcininyararlari5c5085aba94f4 TARÇIN: Asya kökenli yaprak dökmeyen, hoş kokulu bir ağacın kabuklarından elde edilen bir baharattır Tarçının Faydaları: Tarçın ferahlık verir ve iştah açar El ve ayaklardaki titremeleri ve damar tıkanıklığını önler Mide rahatsızlıklarına ve karın ağrılarına iyi kazanç Bağırsak kurtlarının dökülmesine ve bağırsak iltihaplarının iyileşmesine yardımcı olur Cinsel isteği arttırır Gaz söktürücüdür Kötü kokuları, öksürüğü ve ishali keser Ceset direncini arttırır Soğuk algınlığı ve nezleye karşısında yararlıdır Kan Şekerini dengeleyen Tarçın, şeker hastaları için çok faydalıdır Tarçın Nasıl Kullanılır? Yemeklerde ve tatlılarda lezzet ve koku vermesi için kullanılır Tarçın özellikle sütlü tatlılarda kullanılırsa sütteki zararlı bakterileri yok eder Bal ve limonla karıştırılıp yenirse boğaz yanmasına iyi kazanç Tarçın esansı yiyecek ve parfümeri sektöründe koku verici olarak kullanılır