tarçın Vatanı Güney ve Güneydoğu Asya olan, yaprak dökmeyen aromatik kokulu ağaçtan elde edilir Manâlı olan iki tür tarçın en fazla kullanılmaktadır Çin tarçını (Cinnamamum cassia): Güneydoğu Çin’de yetiştirilen bir türdür 1012 m yüksekliğinde kışın yapraklarını dökmeyen bir ağaçtır ağacın kurutulmuş kabukları kullanılır Kabukların dış kısmında mantar tabakası bulunur ve grimsi renklidir Kokusu kuvvetli ve özel, tadı tatlımsı ve yakıcıdır Tanen ve uçucu yağ taşır Baharat olarak kullanılır Meyveleri de baharatlı leziz ve tarçın kokuludur Tarçın yerine kullanılır Seylan tarçını(Cinnamomum seylanicum): Kışın yapraklarını dökmeyen küçük bir ağaçtır Hindistan ve Doğu Hint Adalarında yetişir Kabukları kahverenkli, boru biçiminde iç içe geçmiş ve mantar tabakası yoktur Özel kokulu ve tatlımsı baharlı, lezzetlidir Tanen ve uçucu yağ taşır Kabız, gaz söktürücü ve antiseptik etkisi vardır Baharat ve koku verici olarak kullanılır Tarçın esansı: Seylan tarçınının kabuklarından elde edilen bir buharlaşan yağdır Adaleli tarçın kokuludur Gıdâ ve parfümeri sanâyinde koku verici olarak kullanılır alıntıdr
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.