iltasyazilim
FD Üye
		Tarator Sos Tarifi İçin Malzemeler 
*1 çay bardağı Tahin
*12 çay bardağı limon suyu
*34 çay bardağı ılık su
*23 diş ezilmiş sarımsak
*1 çay kaşığı tatlı pul biber
*1 çay kaşığı tuz
*78 dal kıyılmış maydanoz
*Arzuya göre rendelenmiş turp
Tarator Sos Tarifi Yapılışı Tahin derince bir kaba alınır,limonsuyu ve tuz eklenerek karıştırılırKarışımınız sertleşecektirIlıksuyu azar azar ekleyerek karışımı yumuşatınEzilmiş sarımsağı da ekleyerek iyice ezerek karıştırınTatlı pul biberi ve kıyılmış maydonozu ekleyin
Arzuya göre rendelenmiş bir küçük turp ekleyin
Afiyet olsun
Not aha önce yayınlanmış bir tarifimde ölçüsüz tarator tarif vermiştimİzleyenlerden “keşke ölçülü olsaydı yorumları gelince uzun süredir eklemek istediğim tarifi ölçülü yaptımGenelde tüm haşlanmış sebzelere yakışan(patetes haşlama hariç) bu sos özellikle karnabahar kızartma veya haşlamaya, içli köfteye çok yakışıyorDenemesi sizden…
aha önce yayınlanmış bir tarifimde ölçüsüz tarator tarif vermiştimİzleyenlerden “keşke ölçülü olsaydı yorumları gelince uzun süredir eklemek istediğim tarifi ölçülü yaptımGenelde tüm haşlanmış sebzelere yakışan(patetes haşlama hariç) bu sos özellikle karnabahar kızartma veya haşlamaya, içli köfteye çok yakışıyorDenemesi sizden…
Sosunuz koyu olursa ılık suyla tekrar açabilirsiniz,sosu yoğurtla açmak bilinen bir yöntem ancak ben denemedim
http:wwwnefisyemektariflericomtaratorsoslukarnabaharkizartmasi

*1 çay bardağı Tahin
*12 çay bardağı limon suyu
*34 çay bardağı ılık su
*23 diş ezilmiş sarımsak
*1 çay kaşığı tatlı pul biber
*1 çay kaşığı tuz
*78 dal kıyılmış maydanoz
*Arzuya göre rendelenmiş turp
Tarator Sos Tarifi Yapılışı Tahin derince bir kaba alınır,limonsuyu ve tuz eklenerek karıştırılırKarışımınız sertleşecektirIlıksuyu azar azar ekleyerek karışımı yumuşatınEzilmiş sarımsağı da ekleyerek iyice ezerek karıştırınTatlı pul biberi ve kıyılmış maydonozu ekleyin
Arzuya göre rendelenmiş bir küçük turp ekleyin
Afiyet olsun
Not
Sosunuz koyu olursa ılık suyla tekrar açabilirsiniz,sosu yoğurtla açmak bilinen bir yöntem ancak ben denemedim
http:wwwnefisyemektariflericomtaratorsoslukarnabaharkizartmasi
 Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.