Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tantuni

Tantuni

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
tantuni.jpg

Tantuni Tarifi İçin Malzemeler


Tantuni
  • 1 adet büyük tavuk göğsü
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tozbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 su bardağı su
Yanında
  • 1 demet maydanoz
  • 6 adet orta boy domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım çay kaşığı toz sumak
  • Yarım çay kaşığı tuz
Lavaş ekmeği
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı tuz

Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tantuni.Tavuk göğsünü görseldeki gibi doğrayalım bir bardak su tuz beraber kavurma tavasına alalım
  2. Suyunu çekince yağı ilave edip bir miktar kavuralım.
  3. Toz biber karabiber 2 bardak su ilave ederek pişirmeye devam edelim.
  4. Islak kalacak şekilde ama suyunun çoğunu çektikten sora altını kapatalım.
  5. Lavaş.Un su tuz hepsini çırpıcı yardımıyla topak kalmayacak şekilde krep hamuru kıvamına getirelim,.
  6. Tavayı ocağa koyarak iyice ısıtalım büyüklüğünü ayarlamak size kalmış ama orta boy bir tavada bu hamurdan yaklaşık 15 -16 tane lavaş ekmeği çıkıyor her seferinde 1 kepçe tavaya boşaltarak arkalı önlü pişiriyoruz.
  7. Lavaşları temiz bir bezin içinde koruyalım.
  8. Maydanozu ince ince kıyalım bir tabağa alalım.
  9. Soğanı ince uzunlamasına görseldeki gibi doğrayalım.
  10. Üzerine toz sumak tuz ekleyerek harmanlayıp onu da bir tabağa alalım.
  11. Domatesleri de ufak ve küp küp doğrayıp bir tabağa alalım.
  12. Biberleri de minik minik doğrayıp onu da hazırlayalım.
  13. Görseldeki gibi dürümleri hazırlayıp yemeye hazır hale getirelim. Afiyetolsun????.
Tantuni Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,679Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt