bilgisayarci
FD Üye

Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
Tantuni
- 1 adet büyük tavuk göğsü
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tozbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 su bardağı su
- 1 demet maydanoz
- 6 adet orta boy domates
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet orta boy kuru soğan
- Yarım çay kaşığı toz sumak
- Yarım çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı un
- 2 çay kaşığı tuz
Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tantuni.Tavuk göğsünü görseldeki gibi doğrayalım bir bardak su tuz beraber kavurma tavasına alalım
- Suyunu çekince yağı ilave edip bir miktar kavuralım.
- Toz biber karabiber 2 bardak su ilave ederek pişirmeye devam edelim.
- Islak kalacak şekilde ama suyunun çoğunu çektikten sora altını kapatalım.
- Lavaş.Un su tuz hepsini çırpıcı yardımıyla topak kalmayacak şekilde krep hamuru kıvamına getirelim,.
- Tavayı ocağa koyarak iyice ısıtalım büyüklüğünü ayarlamak size kalmış ama orta boy bir tavada bu hamurdan yaklaşık 15 -16 tane lavaş ekmeği çıkıyor her seferinde 1 kepçe tavaya boşaltarak arkalı önlü pişiriyoruz.
- Lavaşları temiz bir bezin içinde koruyalım.
- Maydanozu ince ince kıyalım bir tabağa alalım.
- Soğanı ince uzunlamasına görseldeki gibi doğrayalım.
- Üzerine toz sumak tuz ekleyerek harmanlayıp onu da bir tabağa alalım.
- Domatesleri de ufak ve küp küp doğrayıp bir tabağa alalım.
- Biberleri de minik minik doğrayıp onu da hazırlayalım.
- Görseldeki gibi dürümleri hazırlayıp yemeye hazır hale getirelim. Afiyetolsun????.