Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tantuni

Tantuni
0
39

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
tantuni.jpg

Tantuni Tanımı İçin Gereçler


Lavaşı için
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Su
  • Bu ölçülerden 3 adet lavaş çıkıyor mesken halkına nazaran ölçüyü artırabilirsiniz.
Eti için
  • 300-400 gram dana eti
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (Bu ölçünün bir kısmını zeytinyağı kullanabilirsiniz.)
  • 1 çay bardağı su
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Soğan
  • Maydanoz
  • Sumak
  • Domates

Tantuni Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Lavaş için kuru materyalleri bir kaba alarak karıştıralım. Azar azar su ekleyip yoğuralım. Ele yapışmayan bir hamur olacak. 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  2. Dinlenen hamuru 3 eşit kesime bölelim. İnce bir biçimde açmaya itina gösterelim. Isınmış tavada artlı önlü pişirelim.
  3. Eti için etleri küçük bir biçimde doğrayalım. Haşlamak için tencereye alalım. Üstünü geçecek kadar su ekleyip pişmeye bırakalım.
  4. Haşlanan etleri süzelim. Bir tavaya suyu ve sıvı yağı alalım. Etleri ek edelim. Toz kırmızı biberi de katarak karıştıralım. Tuz ekleyelim.
  5. Soğanı piyazlık doğrayalım. Maydanozu da doğrayıp ek edelim. Sumak katıp karıştıralım. Domatesleri de doğrayalım.
  6. Gelelim son dokunuşlara ???? Pişen lavaşları etin yağına batıralım. Lavaşa evvel eti sonra soğanları ve son olarak domatesi dizelim. Lavaşı sıkıca saralım. Mükemmel lezzetiyle mesken imali tantuni servise hazır ????.
  7. Dikkat yağ damlaması garanti ???? Yanımıza çokça peçete almayı ihmal etmeyelim ????. Afiyet olsun ???? Mutfaktabiri. Var ismiyle instagram sayfamı ziyaret etmeyi unutmayın ❤.
 
858,505Konular
982,722Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt