
Tantuni Tanımı İçin Gereçler
Lavaşı için
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- Su
- Bu ölçülerden 3 adet lavaş çıkıyor mesken halkına nazaran ölçüyü artırabilirsiniz.
- 300-400 gram dana eti
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (Bu ölçünün bir kısmını zeytinyağı kullanabilirsiniz.)
- 1 çay bardağı su
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- Soğan
- Maydanoz
- Sumak
- Domates
Tantuni Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Lavaş için kuru materyalleri bir kaba alarak karıştıralım. Azar azar su ekleyip yoğuralım. Ele yapışmayan bir hamur olacak. 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen hamuru 3 eşit kesime bölelim. İnce bir biçimde açmaya itina gösterelim. Isınmış tavada artlı önlü pişirelim.
- Eti için etleri küçük bir biçimde doğrayalım. Haşlamak için tencereye alalım. Üstünü geçecek kadar su ekleyip pişmeye bırakalım.
- Haşlanan etleri süzelim. Bir tavaya suyu ve sıvı yağı alalım. Etleri ek edelim. Toz kırmızı biberi de katarak karıştıralım. Tuz ekleyelim.
- Soğanı piyazlık doğrayalım. Maydanozu da doğrayıp ek edelim. Sumak katıp karıştıralım. Domatesleri de doğrayalım.
- Gelelim son dokunuşlara ???? Pişen lavaşları etin yağına batıralım. Lavaşa evvel eti sonra soğanları ve son olarak domatesi dizelim. Lavaşı sıkıca saralım. Mükemmel lezzetiyle mesken imali tantuni servise hazır ????.
- Dikkat yağ damlaması garanti ???? Yanımıza çokça peçete almayı ihmal etmeyelim ????. Afiyet olsun ???? Mutfaktabiri. Var ismiyle instagram sayfamı ziyaret etmeyi unutmayın ❤.