Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tantuni (Tavuk Dürüm)

Tantuni (Tavuk Dürüm)
0
47

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
tantunitavuk-durum.jpg

Tantuni (Tavuk Dürüm) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket tavuk göğsü
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber ve ya pul biber(acı severler acı pul biber tercih edebilirler)
  • Lavaş ekmeği ben hazır kullandım
İçine koymak için:
  • 2 adet soğan
  • 2-3 domates
  • Maydanoz, tuz
  • Marul

Tantuni (Tavuk Dürüm) Tanımı Yapılışı

  1. Tavuğu minik küpler halinde doğruyoruz.
  2. Etler tencereye alınarak 1 çay bardağı sıcak su ekliyoruz.
  3. Etler haşlanırken soğanlar piyazlık doğranır.
  4. Tuz ve maydanoz sumak ek edilerek karıştırılır.
  5. Domatesleri minik doğruyoruz.
  6. Tavuğa 3 -4 yemek kaşığı yağ eklenir.
  7. Yağa baharatlar eklenip karıştırılır. (yağ ısınırken baharatları atmak tantuniyi lezzetlendiriyor).
  8. Lavaş tavadaki tavukların üstüne bastırılıp yağlanır.
  9. Lavaş serilip domates ve soğan yayılır.
  10. İstediğimiz materyalleri ekleyelim.
  11. Üstüne tavuk konulur.
  12. Dürüm yapılıp servis edilir. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,807Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt