Tantuni Dürüm Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet tavuk göğsü
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- Biraz sıvı yağ
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
- Kırmızı biber
- 2 su bardak un
- 1 tatlı kaşığına yakın tuz
- 1 su bardağa yakın su
- Maydanoz
- Soğan
- Domates
- Sumak
- Pulbiber
- Tuz
- Limon
Tantuni Dürüm Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hoş bir çarşamba akşamından hepinize merhaba
- Küçük küpler halinde doğradığımız tavukları 15dk haşlıyoruz.
- Akabinde süzerek tavaya alıyoruz yağları ekleyerek biraz kavuruyoruz.
- Son olarak baharatları ekleyip kısık ateşte bekletiyoruz.
- Salatasını dilediğiniz üzere doğrayabilirsiniz istediğiniz baharatları ek edebilirsiniz.
- Lavaş için ;2bardak un ve tuzu karıştırıp denetimli bir biçimde suyu ek ediyoruz. 2dk yoğurmayla elde edilebilen bir hamur toplam 4-5 lavaş elde edebilirsiniz.
- Yoğurma süreci bitince tezgaha un serperek yumurta büyüklüğünde hamuru ince bir halde açıyoruz.
- Daha evvelden ısıtılmış tavaya koyup kabarmaya başlayınca çeviriyoruz.
- Hazır olan lavaşımızı tavukların olduğu tavaya şöyle bir bastırıp yağının geçmesini sağladıktan sonra lavaşı tabağa alıp bir iki kaşık tavuktan ve salatadan koyup dürüm yapıp afiyetle yiyebilirsiniz. Tanımımız 2 tahminen 3 kişinin çok rahat doyabileceği ölçüde. Umarım beğenirsiniz sıhhatle kalın
.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.