iltasyazilim
FD Üye
Pirinç, öncelikle bol suda yıkanır ve nişastası gitmesi sağlanır 34 defa sudan geçirmek gereklidir Daha sonra isteğe bağlı olarak şehriye, çiçek yağında kavrulur Akabinde tencere'ye tuz ve takiben pirinç ilave edilir ve pirinç, kavrulur Pirinçler, birbirleriyle yapışmaya başlayana kadar kavrulur Akabinde su ilave edilir ve kapak kapatılır ve kısık ateşte pirinçler, pişmeye başlar Buradaki ölçü 1 su bardağı pirince 15 su bardağı su şeklinde olmalıdır Pilavın lapa olmaması için bu ölçü, idealdir Ayrıca tuzu da pirinci kavurmak için tencere dökmeden evvel eklemek gerekir
Suyunu çeken pilavın altı kapatılır ve bir müddet dinlendikten sonra tüketilir
kendi tarifimdir
Suyunu çeken pilavın altı kapatılır ve bir müddet dinlendikten sonra tüketilir
kendi tarifimdir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.