Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tane Tane Pirinç Pilavı

Tane Tane Pirinç Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Pirinç, öncelikle bol suda yıkanır ve nişastası gitmesi sağlanır 34 defa sudan geçirmek gereklidir Daha sonra isteğe bağlı olarak şehriye, çiçek yağında kavrulur Akabinde tencere'ye tuz ve takiben pirinç ilave edilir ve pirinç, kavrulur Pirinçler, birbirleriyle yapışmaya başlayana kadar kavrulur Akabinde su ilave edilir ve kapak kapatılır ve kısık ateşte pirinçler, pişmeye başlar Buradaki ölçü 1 su bardağı pirince 15 su bardağı su şeklinde olmalıdır Pilavın lapa olmaması için bu ölçü, idealdir Ayrıca tuzu da pirinci kavurmak için tencere dökmeden evvel eklemek gerekir

Suyunu çeken pilavın altı kapatılır ve bir müddet dinlendikten sonra tüketilir



kendi tarifimdir
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt