
Tane Tane Kısır Tanımı İçin Materyaller
- 3 çay bardağı kısırlık bulgur
- 2.5 su bardağı kaynar su
- 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
- 9-10 yaprak marul
- Yarım demet yeşil soğan
- 3-4 adet kornişon turşu
- 1 adet domates ( olmasa da olur)
- Bir limonun suyu
- 2-3 yemek kaşığı nar eksisi
- Yarım çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
Tane Tane Kısır Tanımı Yapılışı
- Kısırlık bulgur bir kaba alınır.
- Üzerine kaynar su dökülür.
- Kabın üzerine strec geçirilir ve 20 dakika suyu çekmesi beklenir.
- Bulgurlar bir iki sefer karıştırılıp havalandırılır.
- Ilıyınca içine salça konulur ve çok ezmeden elle yoğurulur. ( sıkmayın).
- Yeşillikler yıkanır. Kurulanır.
- Akabinde yeşillikler doğranıp kısırlık bulgurun içine konulur. Karıştırılır.
- Limon suyu nar ekşisi yağ ve tuz da farklı bir kapta karıştırılır.
- Kısırın içine dökülür. Karıştırılır.Servise hazır. Afiyet olsun ????.