Tandır Boreği Tarifi İcin Malzemeler
*3 corba kasesi un
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 5 su bardağı sut ( yavaş yavaş ilave edin)
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı maya
Hamurun arasını yağlamak icin ;
*2 yemek kaşığı vita yağ
*2 yemek kaşığı margarin
*2 3 yemek kaşığı tahin
İc harcı ; Ben peynirli yaptım ama isterseniz kıymalı yada patatesli yapabilirsiniz
Uzerine surmek icin ;
*1 yumurta sarısı icine
*1 tatlı kaşığı sıvı yağ ,
* susam
Tandır Boreği Tarifi Yapılışı
1
*Hamur icin olan malzemeleri bir kaba koyup yavaş yavaş sut ilavesiyle yumuşak bir hamur yapıyoruz
*Diğer tarafta yağları eritip icine tahini katıyoruz
*Hamuru hic bekletmeden 3 beze yapıyoruz bezemizi acıp yağlayıp gorseldeki gibi kesip kapatıyoruz 3 bezeyede ayni işlemi yapıp biraz yağların donmasını bekliyoruz
*Tekrar tepsi buyukluğunde acıp tepsiye seriyoruz
*Uzerine istediğiniz harcı yayıp tekrar yufka tekrar ic ve uzerini actığımız yufka ile kapatıp yumurta surup bolca susam serpip 170 derecede iyice kızarana kadar pişiriyoruz Yapacaklara afiyet olsun
*3 corba kasesi un
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 5 su bardağı sut ( yavaş yavaş ilave edin)
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı maya
Hamurun arasını yağlamak icin ;
*2 yemek kaşığı vita yağ
*2 yemek kaşığı margarin
*2 3 yemek kaşığı tahin
İc harcı ; Ben peynirli yaptım ama isterseniz kıymalı yada patatesli yapabilirsiniz
Uzerine surmek icin ;
*1 yumurta sarısı icine
*1 tatlı kaşığı sıvı yağ ,
* susam
Tandır Boreği Tarifi Yapılışı
1
*Hamur icin olan malzemeleri bir kaba koyup yavaş yavaş sut ilavesiyle yumuşak bir hamur yapıyoruz
*Diğer tarafta yağları eritip icine tahini katıyoruz
*Hamuru hic bekletmeden 3 beze yapıyoruz bezemizi acıp yağlayıp gorseldeki gibi kesip kapatıyoruz 3 bezeyede ayni işlemi yapıp biraz yağların donmasını bekliyoruz
*Tekrar tepsi buyukluğunde acıp tepsiye seriyoruz
*Uzerine istediğiniz harcı yayıp tekrar yufka tekrar ic ve uzerini actığımız yufka ile kapatıp yumurta surup bolca susam serpip 170 derecede iyice kızarana kadar pişiriyoruz Yapacaklara afiyet olsun