
Büsbütün Özgün Kendi Buluşum Karnabahar Mezesi Tanımı İçin Gereçler
- Yarım karnabahar
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
- 1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
- Varsa yarım bardak domates sosu
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (acı ayarını da istediğimiz üzere yapabiliriz, pul biber ve toz biberi ister acısını ister tatlısını kullanabilirsiniz.)
Büsbütün Orjinal Kendi Buluşum Karnabahar Mezesi Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel karnabaharımızın sap kısmını ayırarak baş kısımlarını çok küçük doğuyoruz.
- İstersek robottan da çekebiliriz.
- Ufalttığımız karnabahara, ezdiğimiz sarımsakları ve öteki tüm gereçleri ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.