
Tam Tutan Yumuşacık Kavurmalı Sucuklu Pizza Poğaçalar Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım yaş maya yahut (10 gram instant maya)
- 2 yemek kaşığı şeker
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 7 bardak un (ölçülü ekleyin az yada çok gelebilir)
- 2 yumurta sarısı (üzerine sürülecek)
- Susam
- 1 su bardağı doğranmış kaşar peyniri
- 1 su bardağı köy peyniri
- 1 kase kavurma
- Yarım sucuk
Tam Tutan Yumuşacık Kavurmalı Sucuklu Pizza Poğaçalar Tanımı Yapılışı
- Tüm gereçler ılık olmalı bu biçimde yoğurmalıyız. ????.
- Su süt sıvı yağ şeker tuz ve mayayı kabımıza alalım. Elinizle maya ve şeker eriyinceye kadar karıştıralım. Sonra unu ek edelim yavaş yavaş.
- Ben 200 ml lik olağan su bardağı ile yaptım tüm ölçülerimi. Hangi bardağınız ile yaparsanız onunla da ununuzu ekleyin.
- Yumuşak fakat ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Ve 1 saat mayalandırın.
- Hamur mayalanınca bezelere ayırın ve tepsiye dizim ortasına bastırın elinizle.
- Sonra birinci peynirler sonra kavurmayı koyun ve elinizle tekrar bastırın kenarları simit formunu alsın.
- Kenarlarını yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
- Ben 3 adedine sucuk koydum gerisini kavurmalı yaptım.
- Evvelce ısıtılmış fırında 190 derece de 30 dk kadar pişirin. Kendi fırınızı siz daha yeterli bilirsiniz denetimi elden bırakmayın
????Mutlu kalın ????
????????.